Måla om huset

Måla utomhus

 

Färgen formar huset, skapar dess förhållande till omgivningen och betonar eller döljer olika delar. Färgen berättar också något om husets ålder, funktion och stil.

 

Den som en gång har färgsatt en fasad har nog upptäckt hur svårt det är. Färgen på huset blir inte som man tänkte sig, när man letade bland färgproverna och kombinerade ihop dem. Under rubriken Uppfattad färg får du hjälp med översättningen mellan färgprov och färdig fasad.

 

Både traditionen och naturens färger påverkar hur vi upplever färgen på det enskilda huset. Oavsett om man vill färgsätta traditionellt eller inte, finns traditionen och de traditionella färgskalorna som en mer eller mindre medveten referens. Detsamma gäller de färger vi ser i naturen omkring oss.

 

Olika byggnadsdelar ställer olika krav på färgmaterial och behandling. Fönstren är sårbara för angrepp av fukt och röta och samtidigt dyra att byta ut, så där är det extra viktigt att ta del av fackmannakunskap. Även vad gäller kulörvalet är fönstren viktiga detaljer, som kan förändra hela uttrycket hos en fasad.

 

Att måla på olika material kräver olika färgmaterial och målningsteknik, och även kulörvalet påverkas av vilket fasadmaterial det handlar om.

Besök oss
Industrivägen 30
931 44  Skellefteå
Kontakta oss
Telefon 0910-77 53 00
info@nymalatab.se
Dela vår sida
© 2019 Nymålat AB
Information om cookies